Voor het plezier

Balletstudio Sylvia geeft les aan kinderen vanaf 4 jaar tot en met volwassenen. De lessen worden gegeven volgens het systeem van de Royal Academy of Dance. (Uitgebreide informatie over dit systeem vindt u onder Systeem RAD). Onze lessen zijn bedoeld voor leerlingen die voor hun plezier, met ballet als hobby, willen dansen, maar ook voor studenten die hun balletopleiding serieuzer nemen met als doel bijvoorbeeld docent of danser te worden.

Dansen bij Balletstudio Sylvia
Dansen bij Balletstudio Sylvia is niet alleen heel erg leuk. Het ontwikkelt coördinatie, motoriek, uithoudingsvermogen, gevoel voor ritme, muzikaliteit en expressie. Ook eigenwaarde, zelfvertrouwen en respect voor elkaar komen aan bod in de lesssen. De leerlingen krijgen individuele aandacht en correcties, ze leren samen te dansen maar ook alleen of in kleine groepjes.

Pre-primary en Primary
In de Pré-Primary en Primary leren de kinderen op een speelse manier met leuke thema’s en verhaaltjes de basisbeginselen van het klassieke ballet.

Grade 1, 2, 3, 4 en 5
Na Pré-Primary en Primary volgen Grade 1, 2, 3, 4, en 5. De leerlingen komen steeds een nivo hoger, passend bij hun leeftijd, ervaring en kunnen. Ze hebben altijd een doel om naar te streven want in elke Grade leren ze nieuwe, moeilijkere passen. De lesstof is afgestemd op wat hun jonge lichaam aankan, want veiligheid staat voorop.

Grade 6, 7 en 8 Award
Voor de oudere leerlingen die voor hun plezier dansen is er Grade 6, 7 en 8 Award. Deze syllabus ontwikkelt een gevoel voor stijl en theater, gebaseerd op de grote klassieke balletten zoals Sleeping Beauty, Zwanenmeer, Coppelia, de Notenkraker en La Sylphide.

Discovering Repertoire

De RAD heeft een vernieuwend concept in haar training ontwikkeld. Tijdens Repertoire lessen leren de dansers naast barre en centre werk ook repertoire choreografieën uit de grote balletten zoals Coppelia, Het Zwanenmeer, Giselle, De Notenkraker.

Muziek
Tijdens de lessen wordt klassieke orkest en pianomuziek gebruikt, speciaal gecomponeerd en/of gearrangeerd voor balletlessen. Bij de jonge leerlingen worden bijvoorbeeld Disney en musical melodieën gebruikt en bij de oudere leerlingen onder andere melodieën uit beroemde balletten, musicals en films.