Systeem RAD/IDTA

Systeem RAD/IDTA
Balletstudio Sylvia maakt gebruik van deze 2 organisaties om kwalitatief hoog dansonderwijs  te bieden.

Royal Academy of Dance (RAD)
In de wereld van danstraining is de Royal Academy of Dance uniek. Sinds haar oprichting in 1920 is ze uitgegroeid tot ’s werelds grootste en invloedrijkste examen- en trainingsorganisatie voor klassiek ballet. De Royal Academy of Dance is er om zekerheid te bieden aan kinderen, studenten, ouders alsook docenten. Voor jonge mensen over heel de wereld, of ze nu les willen geven, als professional of eenvoudig voor hun plezier willen dansen, biedt de RAD een uitstekende en verzorgde training van een van de grootste artistieke disciplines: klassiek ballet. Een RAD school staat dan ook voor kwaliteit, veiligheid en professionaliteit.

De RAD Syllabus wordt onderwezen in meer dan 79 landen en biedt elk jaar aan ruim 250.000 kinderen en studenten een hoog nivo van danstraining. Haar internationale team van goed opgeleide examinatoren reist de wereld rond om leerlingen van elk nivo uit de syllabus te examineren.

Omdat een danssyllabus alleen goed is als ze goed onderwezen wordt, voorziet de Royal Academy of Dance in een uitgebreid trainingsprogramma voor al haar docenten. Om een geregistreerd RAD docent te mogen blijven moet een lerares elk jaar RAD bijscholing volgen.

International Dance Teachers Association (IDTA)
De IDTA is ontstaan door een samenvoeging van diverse dansorganisaties die in Engeland waren opgericht vanaf 1903. Na meerdere samenvoegingen ontstond in 1958 the Dance Teachers’ Association. De IDTA neemt een prominente positie in op het gebied van dans, niet alleen in Engeland, maar wereldwijd. De IDTA verschilt hierin van de RAD dat de eerste een uitgebreid scala van dansstijlen bedekt, terwijl de RAD zich concentreert op klassiek ballet.
Ook de IDTA maakt net als de RAD gebruik van examens, die af te leggen zijn op amateur -en professioneel nivo.
De IDTA biedt voor onze school de mogelijkheid om streetdance examens af te leggen, zodat ook deze leerlingen een leuke uitdaging hebben diploma’s kunnen behalen. Ook maken wij soms gebruik van de klassiek ballet syllabus van de IDTA wanneer dit past bij onze leerlingen.

Voor meer info:
www.RAD.org.uk
www.idta.co.uk