Achtergrond Studio

Achtergrond studio
Balletstudio Sylvia opende in september 1993 haar deuren met als lokatie Artishock, aan de Steenhoffstraat in Soest. De balletschool bestond daarvoor al twee jaar onder leiding van een schoolgenote van Sylvia, Nanda Redeker, en heette toen Balletschool Nandine Redeker.

Werken en studeren tegelijk
Sylvia nam op verzoek van Nanda haar pas opgezette school over tijdens het laatste jaar van haar opleiding voor docente klassiek ballet in Amsterdam. Nanda wilde naar het buitenland maar vond het vreselijk haar school te moeten sluiten na alle moeite en het harde werk dat zij er twee jaar in had gestoken. Sylvia besloot ervoor te gaan, ondanks dat dit voor haar een zwaar jaar zou worden want ze volgde nog steeds fulltime de docenten opleiding in Amsterdam.
Elke woensdagmiddag en zaterdag ging zij met de trein naar Soest om les te geven. Ze had ongeveer 50 leerlingen, van Pré-Primary tot en met Grade 3 en 2 volwassenen. Nu is de balletschool uitgegroeid tot zo’n 165 leerlingen, van Pré-Primary tot en met het hele hoge nivo Advanced  en streetdance groepen erbij.

Een droom is uitgekomen
Wat Sylvia graag wilde was een eigen balletstudio in Soest. En die droom is in augustus 2009 uitgekomen. Sindsdien heeft de Balletschool haar eigen lokatie in het Koningspark, Koningsweg 2-16 te Soest.

 

Dansen tussen de kunstwerken in Artishock