Klassiek ballet

Klassiek ballet
Ondanks dat klassiek ballet plezierig is vraagt het veel van het fysiek. Daarom maakt Balletstudio Sylvia gebruik van het systeem van de Royal Academy of Dance.

Kwaliteitssysteem RAD
Docenten die het RAD systeem gebruiken moedigen hun leerlingen aan een zo hoog mogelijk nivo te bereiken in het begrijpen, waarderen en uitvoeren van het klassieke ballet. Welke leeftijd of welk nivo de leerling ook heeft, indien je danst bij een RAD gediplomeerde docente kun je erop vertrouwen dat je een goed gestructureerde en relevante opleiding in het klassiek ballet ontvangt. Je kunt ervan overtuigd zijn dat je onderwezen wordt volgens veilige lesmethoden en dat je altijd vorderingen zult maken omdat je de verschillende nivo’s doorloopt.

Klassiek ballet
Klassiek ballet is het belangrijkste deel van de syllabus die wordt onderwezen. De RAD heeft nog 2 dansstijlen aan haar syllabus toegevoegd, namelijk moderne dans en Charactère, om de klassieke training te ondersteunen en te voorzien in een breed gefundeerde dansopleiding. De moderne danselementen zijn verwerkt in de oefeningen en choreografieën van de syllabus.

Charactèredans
Dit is nationale dans, zoals die in het theater wordt gepresenteerd. Gebruik wordt gemaakt van originele etnische dans en muziek, aangepast aan het theater. De RAD Syllabus gebruikt 3 stijlen Caractère: Hongaars, Russisch en Pools. Deze stijlen zijn van historisch belang in de ontwikkeling van de 19e eeuwse beroemde klassieke balletten. Vanaf grade 1  studeren de leerlingen een of meerdere Characteredansen in.

Charactere
Charactere

IMG_1813